Logo_1neg

KANDIDATER I BYRUMMET

Teaterkandidaterne har base i København og holder til på Nørrebro og i Nordvest. Vores teaterkollektiv er i 2017 vokset til et fast ensemble på syv skuespillere og en instruktør. 

Her har de valgt deres yndlingsteder i byrummet. 

ASTA HERTA, teaterleder & instruktør

_MG_8601
_MG_8590

Stifter af Teaterkandidaterne i august 2015. Asta Herta fungerer som teaterleder og instruktør på samtlige produktioner i teaterkollektivet.

“Når jeg kan mærke mit hjerte banke, er teatret ved min side. Her bliver verden til virkelighed, mennesker transformerer sig til levende væsner og kærlighed er en størrelse jeg kan overskue. Jeg hylder teatret for den evige pulsåre og det uforudsigelig greb, teatret har om virkeligheden. Denne uforudsigelighed og boblende pulsåre, er noget jeg også oplever i grænselandet mellem Nørrebro og Nordvest. Stedet hvor Metrobyggeriet producerer lyde døgnet rundt. Stedet hvor en barnevogn kan være fyldt med børn eller være en husstand. Stedet hvor livet kan mærkes i døgndrift. Det er mangfoldigt, ligesom teater.”

JOOS, skuespiller & instruktør

_MG_8505
_MG_8638-Recovered

Kandidat fra august 2016. Joos fungerede som instruktør sammen med Asta Herta på November November samt Turen går til Velfærdsstaten. Joos medvirker som skuespiller i efterårets produktion, Huddyr.

“Nørrebro station er min yndlingsstation. Det er funkis og graffiti, en smeltedigel af byliv. Det er højbane og metrohuller, det er udsplattet ayran og trapper der altid bliver gjort rent.”

ASTA, skuespiller & manuskriptforfatter

18156636_1748439565447115_2905461956815735916_o
_MG_8972

Kandidat fra august 2016. Asta fungerer som dramaturg og manuskriptforfatter på Huddyr sammen med Asta Herta. Asta Vangkilde medvirker også som skuespiller i samtlige produktioner og er herudover teaterkollektivets økonomiansvarlige.

“Jeg bor på Amager, og har boet der i tre måneder nu. Men oprindeligt er jeg slet ikke fra København. Jeg er opvokset i Espergærde, som er en lille by ud til vandet. Da vi først begyndte at lege rundt som Teaterkandidater boede jeg hjemme og levede det fede pendlerliv, og siden jeg arbejdede om dagen og først skulle mødes med de andre om aftenen, havde jeg ofte noget tid der skulle slås ihjel, fordi det ikke kunne betale sig at tage hjem. Jeg er også vanvittigt dårligt til at finde rundt. Sådan, jeg skammer mig over mig selv og kort er ikke en hjælp – dårlig til at finde rundt. Så som hjemløs i min fremtidige by, besluttede jeg mig for at lære den bedre at kende, så jeg kunne flytte hertil med bare en lille smule gadenavns-selvtillid. Det gik ikke helt som planlagt. Af ren og skær frygt for at blive væk fra mig selv et sted i den store by, og komme for sent til øver om aftenen, endte min store by-udforskning med at blive til utallige vandreture rundt om Søerne. Det var en idiotsikker rute, og når jeg gik den følte jeg mig ikke som hende den stedblinde hjemløse, der ikke havde noget bedre sted at gå hen, men desperat søgte vand fordi det mindede hende om hjem. Jeg følte mig bare som en, der nød det gode vejr, ligesom alle de andre københavnere den eftermiddag. Og det var klart en federe følelse end den første.”

LINE, skuespiller & PR-kvinde

_MG_9089
_MG_8990-3

Kandidat fra august 2016. Medvirker som skuespiller i samtlige produktioner og er desuden PR-ansvarlig i Teaterkandidaterne.

“Sankt Hans Gade er de dragende tredive meter, der forbinder Sortedamssøen med Nørrebro. På midten, hvor gaden krydser skellet mellem Ravnsborggade og Ryesgade ligger husene som farverige perler på en krøllet snor. I det mørkerøde gjorde jeg mit allerførste køb i antikbutikken. I det orange skaffede jeg de første onde cigaretter i Mariannes Kiosk og pustede dem ud under birketræernes blade ved basketbanen overfor. Det er gadens åndehul, hvor malere jævnligt forvandler gavlen til en alsidig, levende ven. I den anden ende ligger min barndoms drømmehus, Københavns venligste facade, som er dekoreret med grøn skov, isblå himmel, hvide skyer og bag dem en alt for gul sol. Herfra har jeg tit sendt stjålne blikke mod Den Islamisk Arabiske skole på den anden side, hvor piger med langt sort hår sad ved bænkene og var min egen største kontrast. Mange år senere læste jeg de sidste sider i min yndlingsbog på netop disse bænke. Sankt Hans Gade er min egen bukselomme, men jeg kender den stadig slet ikke. Og det er derfor, den er så dragende.”

LUKAS, skuespiller

_MG_8708
_MG_8684

Kandidat fra august 2016. Lukas er skuespiller i alle produktioner.

“Jeg arbejder også som pædagogmedhjælper og kommer tit forbi den her kirke, når jeg er på tur med børnene. Det er ikke fordi, jeg er specielt kristen eller religiøs. Jeg er faktisk slet ikke troende på nogen måde, men den her kirke har altid fascineret mig hver gang, jeg har passeret den. Den er fandme flot, synes jeg – og høj!
Man kan fandme se den hele vejen fra skolen, hvis man kigger ud af vinduet fra 1. sal. Det kan jeg godt lide. København har brug for flere høje, pæne bygninger. Det er faktisk en udmelding her fra mig: Giv København nogle pæne og høje bygninger, tak. Helst nogen, der passer ind i bybilledet – så bliver jeg vældig glad!”

MARIE, skuespiller

_MG_8823
_MG_8746

Kandidat fra februar 2017. Marie medvirker som skuespiller i Turen går til Velfærdsstaten og i efterårets produktion.

“Det ivrige legebarn i mig insisterer på min opmærksomhed ved synet af denne konstruktion. Som et fremmedobjekt landet fra Mars på vores jord midt i en legeplads på Nørrebro, vækker den min lyst til at kaste voksendragten af kroppen.

Dette sted har huset helt særlige, natlige stunder, da den i mørket tænder sine mange hundrede små lamper i de indre gange. Her mødes jeg med mine kære og spiser lakrids og holder i hånd. Hullerne der giver kig ud til gaden og nattehimlen åbner for samtaler af magisk karakter og i ly for byens hektiske støj kan de allerhemmeligste tanker tænkes.
Jeg kravler rundt her og byder universet op til dans, når mit skrivebord virker for firkantet.”

OSKAR, skuespiller

OSKAR stor
OSKAR kig væk finten

Kandidat fra august 2017. Oskar medvirker som skuespiller i efterårets produktion. 

“Jeg har ikke ét bestemt yndlingssted i byen. Men jeg er stor fan af at trække vejret… Derfor holder jeg af, at finde huller i byens plastikpose, hvor frisk luft strømmer ind og giver frirum til tanker, udfoldelse og små middagslure!”

CECILIE, skuespiller

Cille tæt
Cille skrædder

Kandidat fra oktober 2017. Cecilie medvirker som skuespiller i efterårets produktion.

“Jeg elsker at slentre rundt på forskellige villaveje på Frederiksberg og Østerbro og kigge på gamle smukke bygninger og villaer. At mærke roen, i det. Det er så fantastisk, at København indeholder så meget ro midt inde i byen. Jeg tror, at jeg finder trygheden i det, fordi jeg selv er fra en mindre by i Jylland, og indimellem savner alt-er-som-det-plejer-heden, i en stor og foranderlig by som København.”